Zoeken

Hoelang kan u aardappelen het beste bewaren?

Aardappelen lang bewaren

Aardappelen staan erom bekend dat ze niet al te lang te bewaren zijn. Toch is dat een beetje kort door de bocht en bestaan er manieren om de aardappelen langer te bewaren.Waarom is het belangrijk om aardappelen goed te bewaren? Aardappelen die niet goed bewaard worden, komen snel met uitlopers te zitten waardoor ze niet meer zo lekker zijn. Aardappelen zijn erg kwetsbare knollen die makkelijk stootplekken krijgen als deze te ruw worden behandeld. Gooi ze daarom niet in een bak, maar behandel ze met de nodige voorzichtigheid. Aardappelen met plekken zijn wel nog eetbaar, maar zien er minder lekker uit. Ook let u het best op met vochtigheid en temperatuur. Vochtige aardappelen gaan snel schimmelen, waardoor ze kunnen gaan rotten. Ook is het bewaren van aardappelen in een koelkast een misvatting. Wanneer u ze in een te koude omgeving bewaart, drogen ze sneller uit en krijgen ze een zoete smaak. Dat komt omdat het zetmeel wordt omgezet in suiker.

Hoe bewaart u aardappelen het best? De beste manier om aardappelen niet slecht te laten worden, is door uw aankoop te richten op uw verbruik. Koop geen aardappelen voor weken vooruit. Verwijder ook vochtige aardappelen, zodat deze geen andere aardappelen kunnen aantasten. Aardappelen bewaart u ook het best in een juten zak of een open mand waar ze kunnen verluchten. Plaats deze zakken op een koele, donkere en droge plaats, idealiter in een omgeving waar de temperatuur schommelt tussen de vier en tien graden. In een koelkast zijn ze slechts beperkt houdbaar (maximaal 2 dagen).

Hoelang zijn aardappelen te bewaren? Gemiddeld gezien is het mogelijk om aardappelen goed te bewaren voor een periode van twee tot drie weken. Dat is ook afhankelijk van de aardappelsoort. Zo worden primeuraardappelen het best zo snel mogelijk gegeten na de oogst, om kwaliteitsverlies te vermijden. Hierdoor zijn ze ook een seizoensproduct. Bewaaraardappelen zijn hier minder vatbaar voor.

Koop uw aardappelen bij Van Roey L & Zn in Lier Aardappelen kopen of wenst u meer informatie omtrent het bewaren van aardappelen? Kom langs bij Van Roey L & Zn in Lier, Antwerpen.