Zoeken

Welke soorten ajuinen bestaan er?

Uien onmisbaar in gerechten

De ui is wellicht een van de meest gebruikte ingrediënten in een gerecht. Maar wist u dat er verschillende soorten ajuinen bestaan?Gele ui

De gele ui is zonder twijfel de bekendste soort ajuin. Ongetwijfeld heeft u deze gele bol nog gebruikt om te snijden in kleine schijfjes om vervolgens in uw gehakt te doen of om soep te maken. Het heeft zijn naam te danken aan zijn gele schil, terwijl de binnenkant mooi wit is.

Rode ui De rode ui is een soort ajuin die ook vaak wordt gebruikt in de keuken. Niet om zijn uitzonderlijke smaak, want die is minder opvallend dan bij de gele ui. Wel geeft de rode kleur een mooie kleur aan uw gerechten waardoor het vaak decoratief wordt gebruikt.

Witte ui Zoals de naam doet vermoeden is deze ajuinsoort zowel wit van buiten als van binnen. Ze wordt gebruikt bij gerechten waar de ajuinsmaak iets meer aanwezig mag zijn. De smaak is dan ook iets heftiger dan bij de rode en gele ui.

Zoete ui De zoete ui is zoeter van smaak dan de gele ui. De oorsprong ligt in Zuid-Amerika en de zoete ui heeft als praktisch voordeel dat uw ogen niet gaan tranen bij het snijden ervan.

De sjalot Klein maar fijn is de beste manier om de sjalot te omschrijven. De sjalot is een stuk kleiner van formaat dan bijvoorbeeld de gele ui, maar smaakt pittiger. De sjalot wordt vaak gebruikt bij sausen.

Bosuitjes De bosui of lente-ui smaakt wat naar prei en wordt vaak gebruikt bij rauwkost of soepen. Het wordt zowel rauw gebruikt als in sauzen of gerechten. Koop uw ajuinen in Lier Experimenteert u graag in de keuken? Dan kan u niet zonder de verschillende soorten ajuinen die elk hun unieke eigenschappen hebben. Van Roey L & Zn in Lier kweekt en verkoopt kwalitatieve ajuinen van alle soorten.

Ajuinen nodig in Antwerpen? Kom langs bij Van Roey L & Zn in Lier.